top of page

Atenție la produsele contrafăcute!!

  • Poza scriitorului: Florentina
    Florentina
  • 15 mar. 2018
  • 2 min de citit

Ciao, dragilor! Zilele trecute mi-am luat țeapă cu niște produse fake, așa că m-am gândit să scriu pe blog despre produsele contrafăcute și câteva site-uri care comercializează așa ceva. Cred că produse fake sunt la tot pasul, atât pe internet, cât și în magazine.


Mie mi se pare incredibil că într-o țară care se presupune că e civilizată și în care există legi, produse de genul ăsta se vând și la colț de stradă, fără niciun stres. Nimeni nu se ascunde, ba chiar unii își deschid și magazin sau își fac site. Probabil vă întrebați de ce atâta caz pentru niște ''căcaturi'' de produse contrafăcute. Păi, hai să facem un scenariu. Niște chinezi (că doar ăia-s părinții fake-urilor) sunt într-o fabrică care nu respectă normele de igienă și etc, șobolani pe ici, pe colo. Poate un căcățel de șobolan în soluția aia de vor ei s-o facă ruj, pe lângă motorină sau ce mai pun ei acolo. Ei sunt, săracii, plătiți cu câțiva lei, posibil muncă la negru. Deci, pe lângă faptul că ne punem în pericol sănătatea, îi încurajăm și pe ei să producă în continuare. Așa. Vă ziceam că am pățit-o cu niște produse. Evident că mi-am dat seama că sunt fake abia după ce le-am primit și m-am informat mai bine. Site-ul se numește Emagik (am făcut pe dracu-n patru ca să-mi primesc banii înapoi). Sunt mult mai multe. Din ce am înțeles, și aliexpress are produse fake. Dar o să vă zic cum vă dați seama că un site vinde fake-uri, NU EXISTĂ PRODUSE KYLIE ÎN ROMÂNIA! Dacă un site comercializează așa ceva, atunci e clară treaba. Posibil numai Sephora, Douglas sau Marionnaud să aibă pe viitor așa ceva. Asta pentru că sunt magazine profesionale, nu chioșcuri în IDM.

Cum știi că produsul este contrafăcut:

  1. Ce este cel mai evident la un fake este ambalajul, care în 99% din cazuri este foarte diferit de cel original.

  2. Verifică codul de bare și informațiile despre produs (ingrediente), fake-urile nu au cod de bare sau nu spun ce conține produsul respectiv.

  3. Culorile sunt diferite, de cele mai multe ori, nici măcar nu se apropie de original. Verifică și denumirile culorilor, de muuuuuulte ori sunt scrise greșit!

  4. Mirosul și consistența sunt și ele importante. Fake-ul poate să aibă miros dubios, de benzină sau motorină sau alte chestii care n-ar trebui puse pe față.

Acum o să vă spun și tactica pe care o aplică cele mai multe site-uri ca să ademenescă cumpărătorii. Pun produsul la preț întreg, alături de prețul final, care este redus peste 50%. Adică, o paletă de farduri care în mod normal ar costa 300 lei, ei o dau, ca niște buni samariteni, pe 70-80 lei, la REDUCERE.:)))) Nu prea poți să-ți dai seama dacă nu te informezi, pozele de pe site sunt poze cu produsele originale.


Când cumperi o geantă fake, e ok. Dar ceea ce ține de sănătate sau machiaj...nu vă recomand.

O zi bună vă doresc și sper să fie tot mai mulți oameni în lupta antifake. :)

Comments


Join our mailing list

bottom of page