Cum să ai un păr sănătos și frumos?
- Florentina
- 18 feb. 2018
- 3 min de citit

Cred că toate fetele își doresc să aibă dacă nu părul lui Rapunzel, atunci un păr sănătos și strălucitor. Eu mă încadrez în prima categorie, deși niciodată nu am avut norocul de a avea un păr care să-mi treacă de umeri. Și m-au chelit ai mei de două ori când eram mică, dar dacă n-a fost să fie...Vorba aia, părul bun părăsește capul prost. :)) Problema mea cu părul se trage de la lipsa mare de calciu, dar și alte minerale și vitamine. Am menționat asta pentru că e important să știi că deși folosești toate produsele din lume, ele nu vor da rezultate optime dacă nu rezolvi problemele pe care corpul tău le are din interior. Exteriorul reflectă ceea ce este la interior, (asta ar putea fi o vorbă de duh), deci dacă ai lipsă de calciu ș.a.m.d, tratează-te. În același timp poți face și tratamentele pentru păr.
Iată câteva măști pentru păr pe care le-am încercat și au dat rezultate:
1. Mască cu avocado.
Avocado poate fi folosit atât pentru păr, cât și pentru față. Datorită conținutului ridicat de proteine, fibre, vitamina K, vitamina C, potasiu, vitamina B6, și altele, este excelent pentru repararea firului de păr sau pentru obținerea unei pieli fine, ca fundul unui bebeluș. Poate fi folosit și în alimentație, pentru curele de slăbit. Un smoothie cu avocado la micul dejun poate face minuni. Ca să obții o mască de păr ai nevoie de jumătate de avocado, sau mai mult, în funcție de lungimea părului. Eu îl pun în blender, adaug puțin lapte și miere, opțional. Trebuie să fie zdrobit bine, să arate ca o pastă, altfel o să rămâi cu el în păr. Poți folosi aceeași mască și pentru față, singura diferență va fi că pe păr o lași cel puțin 40 min, iar pe față o poți lăsa doar 10-15 min.
2. Mască cu banane.
Bananele sunt bogate în fibre și potasiu, care sunt extrem de benefice pentru organism. Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că banana are un efect reparator intens, astfel că după o folosire repetată, vei avea un păr mătăsos și sănătos. Ajută mult și la creșterea părului, fiind un important combatant în lupta contra căderii părului. Pentru mască îți trebuie obligatoriu doua ingrediente, lapte și, evident, banane. Se spune că laptele ajută la îndreptarea firelor de păr, dar eu nu pot afirma concret, deoarece am părul foarte drept. Din nou, trebuie sa obții o pastă, pentru că bananele sunt foarte dificil de îndepărtat din păr (am testat pe propria piele când am încercat prima dată și a trebuit să folosesc jumătate de tub de balsam ca să scap de banane din păr). Dacă ai părul deteriorat, adaugă 1 gălbenuș.
3. Mască cu tinctură de ardei iute, tinctură de brusture, ulei de ricin, ulei de argan, ulei de cocos, unt de shea.
Evident, poți combina toate acestea, așa cum am făcut eu, sau poți folosi doar câteva dintre ele. Trebuie să spun că tintura de ardei iute și tinctura de brusture ajută enorm de mult la creșterea părului, atenție, însă, la cantitatea folosită. Nu mai mult de 1-2 stropi! Arde! Am experimentat. :)) În funcție de ingredientele folosite, timpul variază. Dacă alegi să pui tincturile, nu sta cu masca mai mult de 30-40 min! În cazul în care simți că te doare capul sau te ustură, spală-te imediat.
Poți găsi ingredientele online aici.
4. Mască cu gelatină.
Aceasta, de fapt, este o procedură de laminare a părului. Masca repară părul despicat sau rupt. Nu este nevoie să mai dai banii pe tratamentele cu keratină, poți face acasă totul. Ai nevoie de un plic de gelatină(sau mai multe, dacă părul tău este mai lung), apă, balsam de păr, folie alimentară.
Pasul 1. se amestecă gelatina cu apa.
Pasul 2. după ce amesteci foarte bine, adaugi balsamul de păr.
Pasul 3. se aplică DOAR pe lungimea părului.
Pasul 4. se acoperă părul în totalitate cu folia alimentară, iar peste folie se pune un prosop.
Pasul 5. încălzește prosopul cu uscătorul de păr cel puțin 10 minute.
Pasul 6. așteaptă 30-40 minute, după clătește doar cu apă caldă.
Comments